torstai 13. tammikuuta 2011

Kirjaaa

Kotiopettajattaren romaani

Kotiopettajattaren romaani on 1800-luvun kuuluisimpia romaaneja,köyhän ja vaatimattoman nuoren naisen ja rikkaan ja tuiman kartanonherran synkänkaunis rakkaustarina,joka lumoaa yhä uusia lukijapolvia romanttisella kohtalonomaisuudellaan. Se on kertomus orvosta tytöstä,joka kasvoi ulkonaisesti sävyisä ja huomaamaton mutta sisäisesti intohimoinen ja oman aikansa arvoja uhmaava vahva nainen. Charlotte Brontën intensiivinen kertojanääni vangitsee ja viettelee heittäytymään tarinan vietäväksi.


Ingo-Meren kansa (Helen Dunmore)

Maailma kiiltelee usvasta märkänä. Kivet ja kalliot piileskelevät sumun suojissa. Merikin on piilossa. Kalliota alas,kivenlohkareiden lomasta,rantakivikkoon. Tie on liukas ja vaarallinen...meri kiskoo minua luokseen kuin magneetti. Sapphiren ja Conorin suonissa virtaa meri,vaikka he eivät itse siitä vielä tiedä. Kaikki muuttuu sinä päivänä,jolloin lasten isä katoaa ja meri alkaa kutsua sisaruksia laulullaan. Matka meren kansan luokse on vaarallinen,mutta isän takia on uskallettava. Veden alla odottaa Ingo,seikkailujen maailma.


Syntymämerkki (Britney & Lynne Spears)

Vaatimattomissa oloissa kasvanut Holly käy koulua pienessä Biscayn kaupungissa. Neljätoistavuotiaana hän saa elämänsä tilaisuuden: suuri musiikkikoulu on hyväksynyt hänet kaikkien aikojen nuorimmaksi stipendiaatikseen. Holly on haaveillut laulajanurasta kauan,mutta uuden koulun aloittaminen toisessa kaupungissa muuttaa kaiken. Uusien ystäviensä joukossa Holly hätkähtää häpeävänsä äitinsä Wandan kasvoja varjistavaa arpea,jota on aina kutsuttu syntymämerkiksi. Totuus sen synnystä voi erottaa heidät lopullisesti toisistaan. Syntymämerkki elöytyy herkästi lahjakkaan,kasvun ja menestyksen ristipaineissa kamppailevan tytön maailmaa. Teoksen ovat yhdessä kirjoittaneet maailmantähti Britney Spears ja hänen äitinsä Lynne Spears.

2 kommenttia:

  1. Interesting reads!:D Reminds me to read more this year.:D

    Happy Thursday!:D

    ***** Marie *****
    allthingsmarie.com

    VastaaPoista
  2. Marie: hah:-DD Happy thursday you too!

    VastaaPoista